Szemüveglencsék

Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák és az alábbi látáshibákat korrigálják:

• Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a korrekció "mínuszos" konkáv lencsével történik.

• Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció "pluszos" konvex lencsével történik.

• Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz a megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik.

• Presbyópia: 40 év fölött, előbb-utóbb, mindenkinek problémái adódnak az olvasással, mivel a szemlencse veszít rugalmasságából, így a közeli tárgyakra nehezebben fókuszál. Az egyfókuszú lencsék kategóriájában az olvasólencsék jelentenek megoldást.

A bifokális szemüveglencse: két fókuszpontja van a lencsének, amivel közelre illetve távolra láthatunk. Az olvasórész alul, a távoli rész felül található, így éles képet ad mindkét távolságra. Az olvasó rész alakja: kör vagy felül egyenes pajzs.


A progresszív lencsék kiegyensúlyozott látást biztosítanak minden irányba és távolságra, függetlenül attól, hogy Önnek milyen erősségű korrekcióra van szüksége.

Szemüveglencsék felületkezelése:

Fényre sötétedő lencsék: A kinti térben besötétednek, akár 80 - 90%-ra, beltérben kivilágosodnak 7 - 10%-os arányban. Kék, barna, zöld, szürke színekben választható.

Színezések: Klasszikus színek (barna, szürke, zöld változatai), divatszínek (pl.: rózsaszín, sárga), sport színezés (teniszhez, golfozáshoz).

Kemény réteg: Védi a lencse felületét a mechanikai behatásoktól, karcolástól.

Tükröződésmentes réteg: Egyaránt tartalmaz kemény réteget és tükröződésmentes réteget, így nagyobb tartósságot és kiemelkedő fényáteresztő képességet biztosít szemüvegének.

UV Blue-réteg: Tartalmazza a kemény és tükröződésmentes réteget és kiszűri a digitális eszközök által kibocsátott kék fényeket (telefon, monitor). UV szűrővel rendelkezik, mely 400 nanométerig visszaveri a káros UV sugárzást.
INFORMÁCIÓ
KÖZÖSSÉGI MÉDIA
Okulár Optika
optika - szemüveg vásárlás - computeres szemvizsgálat - Szarvas
Okulár Optika - Martfű, Okulár Optika - Dévaványa, Okulár Optika - Kunszentmárton
Copyright © 2019. Okulár Optika.